mam przenosny dysk seagate st3500820as 500gb, kumpel wlozyl do niego kabel od laptopa przypadkiem i dysk szlag trafil. rozkrecilem go i odlaczyłem przejsciowa na usb elektronike. po podlaczeniu kabla zasilajacego do samej eletroniki dioda sie zaswiecila czyli jest ok. potem sam dysk podlaczylem normalnie czyli bez przejscia na usb do kompa i komputer w ogole nie startuje, ani drgnie czyli pewnie elektronika na dysku robi jakies zwarcie. jezeli eletronike szlag trafil to niekoniecznie eletronika musiala zepsuc czesc mechaniczna dysku czyli talerze? bo zastanwaim sie czy nie kupic samej elektroniki
O ile nie rozszczelniłeś dysku i nie oglądałeś sobie talerzy to z mechaniką powinno być wszystko w porządku
Można samą elektronikę wymienić tylko musi być ŚCIŚLE dopasowana do dysku. Wersja firmware i takie tam. Najlepiej jakbyś dał do serwisu i by się z tym uporali, po numerze seryjnym elektronikę dobrali...
Zależy do czego potrzebujesz. Jako magazyn np. na filmy, muzykę możesz kupić coś wolniejszego a cichego z serii Eco Green z 5400 RPM. A jak do czegoś szybszego to możesz pomyśleć nad jakimś Samsungiem F3 np. http://allegro.pl/item117...b_promocja.html
Skilla naszego okrutnego daj nam dzisiaj.
I odpu?? nam spawnkille,
Jako i my opuszczamy naszym fragsteale,
I nie wódz nas na respa kampienie, ale nas zbaw przed panzera trafieniem.
W sumie nie opłaca się nawet na magazyn kupować czegoś innego niż tej F3 ponieważ te wolniejsze sprzedają po podobnej cenie. Tutaj masz ranking twardzieli to sobie popatrz:
http://dyski.cdrinfo.pl/benchmark/ranking/hdd/35/
Skilla naszego okrutnego daj nam dzisiaj.
I odpu?? nam spawnkille,
Jako i my opuszczamy naszym fragsteale,
I nie wódz nas na respa kampienie, ale nas zbaw przed panzera trafieniem.
xfire: postmanpl
Poziom: 28
HP: 176/1963
9%
MP: 937/937
100%
EXP: 37/87
42%
Wysłany: 2010-08-24, 16:53
własnie kupiłem i instaluję tego samsunga F3 1TB - jeśli Cię Maciej interesują benchmarki to mogę podesłać wyniki
na chwilę obecną słyszałem go tylko podczas formatowania , a właściwie nie słyszałem nie jest głośniejszy niż mój F1 320 GB, ale zobaczymy jak będzie przy kopiowaniu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum